Ljusstråk

4 - 5 september 2021 = 20-års jubileum!

Ingemar Bergman

Se dig om, ty världen är vacker

Deltar i Ljusstråk 2020

Kungsgatan 52, Nora

070-366 05 87
ingemar@imalc.se


Om Ingemar

Jag är arkitekt, uppvuxen i Stockholm, med förflutet i Lund och Gävle. Bor i Järle sedan trettio år, i ett hus jag ritat själv, mitt i byn men ändå med skogen i ryggen och ån strax nedom - så fint det bara kan bli!  Mitt ekologiengagemang är högt ända sedan jag för 50 år sedan började lära mig tänka fritt och självständigt. Huset från 1980 byggde jag både sunt och energisnålt, långt innan såna idéer fanns på agendan.
 
Planering och projektering av olika slags byggnader - ny-, om- och tillbyggnader - har varit och är min huvudsakliga verksamhet. Jag tar både små och stora uppdrag, allt ifrån tillbyggnad av små skjul till sjukhusprojekt för miljarder kronor. Sjukhus inte bara i Sverige utan även ´långtbortistan´ - i Karibien, Ghana, Saudiarabien ... Så har jag ritat skolor, polishus, ålderdomshem och mycket annat. I de flesta projekten har jag också ansvarat för en hel del översiktligt lednings- och planeringsarbete. Numera blir det mest lite smärre uppdrag.

Foto har alltid legat mig varmt om hjärtat, och på senare år har jag börjat skapa och ställa ut bilder - en på samma gång krävande och lustfylld sysselsättning. ´Mer eller mindre bearbetade foton´ brukar jag kalla dem. Har byggt upp ett bra digitalt fotolabb, där jag kan trolla med bilder. Möjligheterna är oändliga - konsten är att begränsa sig. En bra bild ska tala till betraktaren utan att denne behöver veta något om ursprungsmotivet. Jag försöker se och vidareföra det sköna och vackra i tillvaron. Själva plåtandet gör jag under resor och på hemmaplan. Jag reser ganska mycket, men motiven finns likaväl om hörnet. Eftersom jag gärna vandrar, skidar, cyklar, skrinnar och paddlar blir det mycket natur. Så älskar jag att dansa!  Men då blir det inga bilder gjorda ...    :-)

Ingemar i Park Guell, Barcelona
.
Ingemar Bergman
arkitekt SAR/MSA 
iMalc AB
Järle Tallmo 1 
713 91 Nora
0587-50280,  070-366 0587
ingemar@imalc.se
 
Ingemar i Parc Guell, Barcelona
.
Informationsägare:
Sidan uppdaterad av: Elin Sörman 2020-08-28 13.49
2020
Skira sommarklockor
Foto: I Bergman, Skira sommarklockor
.
Venedig. Foto: Ingemar Bergman
Venedig. Foto: Ingemar Bergman
.
Foto: I Bergman, Hamn
Foto: I Bergman, Hamn
.
Sten i Slyterskalet
Foto: I Bergman, Sten i Slyterskalet
Foto: I Bergman Vaktpost
Foto: I Bergman, Vaktpost
Ljusstråk, en kulturslinga genom Nora bergslag
Besöksadress: Nora bibliotek, Storgatan 15, Nora
Kontakt: Kultursekreterare Elin Sörman, telefon 0587-810 00, E-post: elin.sorman@nora.se