Ljusstråk

5 - 6 september 2020 = 20-års jubileum!

Fler kulturformer önskas i år

År 2020 firar Ljusstråk 20-år och vi vill att fler kulturformer ska vara med

Vi står nu inför år 2020 och 20-årsjubileet för kulturrundan Ljusstråk, och vi vill att fler konstformer är med!

I många år har vi saknat flera som jobbar med musik, teater, poesi etc., och nu vill vi försöka ändra på det!

När Ljusstråk startade 2001 var tanken att samla alla Noras kulturarbetare i ett gemensamt projekt och visa hur duktiga vi är tillsammans. De flesta som är aktiva i föreningen idag är bild- och formskapare.

Vi behöver er som jobbar med andra kulturformer!

Ljusstråk är en ideell förening som genomför Ljusstråkshelgen tillsammans med Nora Kommun. Som sagt är de flesta medlemmarna bild- och formkonstnärer – det är tydligt hur man ansöker och blir medlem om man jobbar med bild och form; man ansöker och intagning sker en gång per år och sen kan man vara med i samlingsutställningen och ordna sin egen utställning under Ljusstråkshelgen. Mera info finns på hemsidan www.ljusstrak.selänk till annan webbplats

För er som jobbar med musik, teater, litteratur o andra kulturformer är det lite annorlunda, vill man bli medlem anmäler man sitt intresse till styrelsen som godkänner eller avslår.

På vilket sätt man sen deltar i själva kulturhelgen är kanske inte självklart om man är musiker, författare eller skådespelare, men som förslag kan man anordna konserter eller framträdanden under hela perioden som samlingsutställningen pågår.

Kortare framträdanden under själva Ljusstråkshelgen kanske, då det kan vara svårt att få folk att stanna till i flera timmar för en konsert eller recitation just de två dagarna.

Det finns säkert många platser som skulle kunna lämpa sig för den här typen av evenemang. Caféer, vardagsrum, restauranger/hotell, trädgårdar med partytält.

Naturligtvis får man ta inträde – på något sätt måste man kunna finansiera det hela. Alla medlemmar deltar av egen lust och drivkraft.

Medlemskapet kostar 250:-/år. Då är man med i broschyren och på samlingsutställningen (med en affisch till exempel). I broschyren finns information om var, när och hur man uppträder och vad det kostar.

Vi i föreningen skulle bli jätteglada om du har lust att vara med!!!

Hör av dig ganska snart i så fall. Planeringen av jubileumsåret är redan i full gång och vi vill veta att du vill vara med. Planeringen sker ganska tidigt på året – uppgifter till broschyren ska vara inlämnade i början av maj – så börja tänka redan nu!

Informationsägare:
Sidan uppdaterad av: Elin Sörman 2020-01-14 09.06
Ljusstråk, en kulturslinga genom Nora bergslag
Besöksadress: Nora bibliotek, Storgatan 15, Nora
Kontakt: Kultursekreterare Elin Sörman, telefon 0587-810 00, E-post: elin.sorman@nora.se