Ljusstråk

4 - 5 september 2021 = 20-års jubileum!

Fem nya valdes in i år

Vid helgens inval valdes fem nya utställande medlemmar in i Ljusstråk

Ljusstråk hälsar fem nya medlemmar välkomna i föreningen! Femtio av föreningens medlemmar deltog i invalet som ledde till att vi nu kan presentera de nya medlemmarna: Sofie, Nina, Lennart, Måns och Fredrik!

Sofie Aspekvist

Sofie Aspeqvist har verkstan i Bengtstorp och flyttar till Nora i sommar efter att hon och hennes man tagit över barndomsgården i Bengtstorp. Hon arbetar huvudsakligen i keramik.

Nina Christensen

Nina Christensen bor i Pershyttan och är glasblåsare på Bröstorps Glashytta. HonJag arbetar med munblåst, handformat glas

Fotografier av Lennart Eldsfors

Lennart Eldsfors bor här sedan 1574, under 11 generationer Bergsmän. Moshyttan närmare bestämt. Han arbetar huvudsakligen i följande tekniker: Måleri, skulptur, fotografi, instalationer.

akvareller av Måns Grebäck

Måns Grebäck är hemmahörande i Klacka-Lerberg. Han arbetar huvudsakligen i följande tekniker Akvarell, typografi och vektor.

Fredrik Wickholm

Fredrik Wickholm bor i Pershyttan och har bott i Nora större delen av sitt liv. Han arbetar med fotografering i främst inom tre områden: Abstrakt, högkontrast-svart/vitt och långtidsexponering.

Bilderna är tagna av Ljusstråk; Hans Jonasson, Henrik Werge och Marina Lillich undantaget Fredrik Wickholms egna fotografier.

Informationsägare:
Sidan uppdaterad av: Elin Sörman 2021-04-14 14.42
Ljusstråk, en kulturslinga genom Nora bergslag
Besöksadress: Nora bibliotek, Storgatan 15, Nora
Kontakt: Kultursekreterare Elin Sörman, telefon 0587-810 00, E-post: elin.sorman@nora.se